Uszkármentés
  Állatmentés
 Természetvédelem

Direkt támogatás


Örökbefogadható

Keresés

az állatot oltással, chippel ellátva, ivartalanítva, egészségi állapotát orvos által ellenőrizve, gyógyultan adjuk örökbe.
- amennyiben a leendő örökbe fogadónál négynél több kutya van, vagy tervezik hogy lesz, ez esetben nem áll módunkban hozzá örökbe adni, mivel ilyen nagy számú állat tartásához már szaktudás szükségeltetik.
- automatikusan kizáró ok az örökbe adásra az olyan hely, ahol ivaros állat van és nem tervezik ivartalanítását, esetleg "szaporításon" gondolkoznak.
- az örökbe fogadó rendezett élet körülményekkel kell rendelkezzen
- szintén kizáró ok, ha 6-8-10 órát távol van, így keveset van otthon, nem tud eleget foglalkozni az állattal, gondoskodni róla, ez az életmód sajnos nem alkalmas kutyatartásra.
 
 
Örökbefogadáskor egészségügyi hozzájárulást és a benzinköltség térítését kérjük. Minden esetben mi visszük el helybe az örökbe fogadott kutyát. Az egészségügyi hozzájárulás pedig segíti a további mentések finanszírozását.
 
Az örökbefogadó vállalja (az örökbefogadói szerződésben foglaltak szerint):
 
1. Az állat ellátását igényeinek megfelelően  /időjárás elleni védelem,  étel, ital, orvosi ellátás,alvó és tartózkodóhelyet biztosit és annak tisztaságát parazitamentességét, szökés elleni védelem, testi épségének védelme / veszélytől  óvja!
 
2. Az állaton euthanasia nem hajtható végre ,kizárólag csak akkor , ha ezzel az állatot hosszantartó szenvedéstől , ami a haláláig kitarthat óvja meg !
 
3. Az euthanasia szükségességéről örökbeadót köteles értesíteni és annak beleegyezését kérni !
 
4. Az állatot oltással, chippel ellátva, ivartalanítva, egészségi állapotát orvos által ellenőrizve, gyógyultan adjuk örökbe.
 
5. Amennyiben a leendő örökbe fogadónál négynél több kutya van, vagy tervezik hogy lesz, ez esetben nem áll módunkban hozzá örökbe adni, mivel ilyen nagy számú állat tartásához már szaktudás szükségeltetik.
 
6. Automatikusan kizáró ok az örökbe adásra az olyan hely, ahol ivaros állat van és nem tervezik ivartalanítását, esetleg "szaporításon" gondolkoznak.
 
7. Az örökbe fogadó rendezett élet körülményekkel kell rendelkezzen
 
8. Szintén kizáró ok, ha 6-8-10 órát távol van, így keveset van otthon, nem tud eleget foglalkozni az állattal, gondoskodni róla, ez az életmód sajnos nem alkalmas kutyatartásra.
 
9. Ha az állatot mégsem akarja megtartani ,úgy azt 3. személynek nem adhatja át ,csak kizárólag az örökbeadónak , állatotthonnak és sintértelepnek sem adhatja le ! Az állatot ebben az esetben köteles visszaszállítani !
 
10. Bármi váratlan esemény történik az állattal ,ill. személyes adataiban bármilyen változás történik, köteles 24 órán belül örökbeadót értesíteni arról !
 
11. Örökbefogadó tudomásul veszi hogy örökbeadó bármikor egyeztetés után ellenőrizheti az állat körülményeit . Amennyiben az ellenőrzés hiányosságokat vet fel az állat tartásával kapcsolatosan ,vagy nem hajlandó örökbeadóval az
együttműködésre nevezett állat érdekében , úgy az állat azonnal visszavehető ! Követelmény örökbefogadó részéről a felelős állattartás ,annak ismerete és betartása !
 
12. Az örökbefogadott állat oltási könyve az állat érdekében, az örökbefogadásától számított 3. hónap elteltével kerül átadásra,addig másolatot biztosítunk róla !
 
13. Örökbefogadó köteles örökbeadót értesíti az állat betegségéről, elhalálozásáról ! Vállalja hogy az állat tetemét nem adja le állatorvosnak, sintértelepnek,nem dobja a szemétre ,hanem eltemeti azt !
 

Uszkárokért a Facebookon